LR en PC Slagharen

Instructie

Petra Willemsen

Ik ben Petra Willemsen en geef les op de woensdag,- en donderdagavond.

Mijn “paardenleven” begon al vroeg. Toen ik heel klein was mocht ik af en toe op de pony van mijn zus en eenmaal besmet is het virus niet meer over gegaan. Deze pony Heidi hebben we erg lang gehad en daar heb ik ook op leren pony rijden.

Daarna heb ik met 2 pony’s wedstrijden gereden. Met de ene pony werd ik M1 dressuur en met de andere pony Z2 dressuur. Met deze pony mocht ik zelfs mijn laatste jaar bij de pony’s naar de Nederlandse kampioenschappen in de Z2 waar we mooi 5e werden.Daarna ben ik over gegaan op de paarden. Mijn eerste eigen paard was Romygic die ik zelf zadelmak heb gemaakt en tot de Z2 dressuur heb gereden en het M springen. Dit paard was toen 9 jaar en die hebben we verkocht.

Op dit moment heb ik een heel fijn paard Barossi genaamd hij liep Z dressuur en B springen. Met hem ben ik al een paar keer kringkampioen geworden en reserve kampioen in de L2 dressuur met de drentse kampioenschappen. Helaas is hij door een ongeluk een poos uit de running. Verder heb ik tussen door nog paarden gestart van verschillende stallen waar ik heb gewerkt. Ik heb 7 jaar gewerkt bij Albert Zoer waar ik op spring gebied erg veel heb geleerd. Verder heb ik merrietest gereden waar ik veel geleerd heb over het opleiden van jonge paarden. Ook heb ik de 4 jarige opleiding paardenhouderij gedaan in Zwolle waar ik ook zeker praktische kennis op heb gedaan. Ik ben gediplomeerd jurylid voor de klasse B en L dressuur. Verder hoop ik natuurlijk dat jullie veel van me zullen leren in de lessen en heel veel plezier hebben.

Clara Ekkelenkamp

Linda Hilbrands